Ahmenkomigenförfan

Nu sitter de andra och sippar vin medan jag ligger hemma i soffan med ett glas vatten och yrseln som sällskap. Och nej, jag tog inte i för mycket på förfesten utan har blivit sjuk. Och ja, detta kommer bli ett tyck-synd-om-mig-inlägg, så ni som vill ha lite positiv energi kan sluta läsa direkt.

Huvudet snurrar som om jag åkt virvelvinden bakfull, ungefär. Älskar timingen! Här har jag kämpat hela veckan med diverse olika saker inför resan, bakat till ett helt kompani och varit duktig. Så blir jag ledig och har massa roligt framför mig - och då kan jag knappt ta mig ur soffan. Buddha, hur fanken tänkte du där? 

Jag är precis lika bitter, besviken och allt däremellan som jag låter. Karma är en bitch även fast jag inte är det.


Jag får åtminstone se idol och äta choklad. Ser ni glädjen?

/Emma

 

Hej, tjooo och klackarna i taket


Idag står det, vår vana otrogen, inget fredagsmys på agendan. Istället kommer kvällen erbjuda utgång, och inte vilken utgång som helst. Ikväll är det barn-med-föräldrar-utgång som gäller, och det kommer sannerligen bli något att hänga i granen.

Vi blir allt som allt ett sällskap på 26 personer som kommer inta de sletna borden på Husaren för årets sista allsång. Hur wonderbraaa?! Jag kommer ta lika falska toner som Idols sämsta-klipp-personer, pappa kommer sjunga på bred skånska så ingen kan tyda ett ord och lilla mamsen har lovat att inte dansa på borden. Hon var däremot rätt säker på att stolarna skulle få sig en släng misshandel av hennes dansanta fötter, så där ville hon inte avge ett löfte. 

Hur som haver så ska detta bli förbannat roligt. Hey ho, let's go!

/Emma  

Sadness is a blessing


Bloggapp

Blogg.se har äntligen kommit som en app! Vi kan nu blogga när vi till exempel förfestar, åker inlines eller sitter på dass. Say whaaaaat!

/Emma

TIO DAGAR KVAR MIN KÄRA!!!




/ Emelie

Taking pictures of you



Matchen igår behöver vi inte yttra ett ord om, så slipper vi göra någon deprimerad eller skadeglad. Vi kan väl bara säga att det märktes att det är Frölunda och inte Timrå som leder serien.

Något som var betydligt roligare än matchen var att träffa min lille plutt. Herregud, vad jag saknar att ha någon här hemma som visar roliga youtubeklipp, förhör mig på hockeyspelare och gillar att peta mig i magen när jag inte är beredd på det. Det ska bli så skönt att få åka upp till Sundsvall på Söndag och bli hobbynorrlänning för ett par dagar.

Nu ska jag ringa min allt-i-allo Carro och vi ska senare inta relaxavdelningen på Arenabadet. BOYAAH!

Go Timrå!


Fanclub-munderingen är på, hjärtat är i halsgropen och biljetterna ligger tryggt i plånboken. Nu ska Familjen se brorsans Timrå lira elitseriehockey live i Skandinavium för första gången. Serieledarna vs. jumboplatsinnehavarna, men jag tror stenhårt på underdogsen. Go go go!

/Emma

Man måste dö några gånger innan man kan leva


Nu börjar det verkligen kännas på andra sidan ryggmärgen att det inte är långt kvar tills vi ska åka. Jag tycker att den här resan ska bli så sjukt rolig, men det är så många man måste säga hejdå till. Och har man svårt för alla typer av avsked så kommer det här att bli en liten pärs.

Idag överkonsumerade jag därför näsdukar och knarkade alvedon bara för att kunna gå till jobbet. Jag brukar i normala fall inte gå av för hackor men idag var det inte jobbmoralen som spökade i hjärnkontoret utan jag ville verkligen gå dit. Det vill jag i och för sig alltid, men nu riktigt längtade jag.

Jag har bara två futtiga dagar kvar på min förskola och jag kommer garanterat sakna alla barn och personal något djävulskt. Att jobba med människor ger så mycket mer och blir så mycket personligare än att kopiera papper och sätta på kaffekokarn.

Nu ska jag baka muffins till de små liven och tidigare idag var jag och köpte en chokladkorg till mina kollegor på min avdelning. Och priset till årets medarbetare går till Emma Friberg!

/Emma


Two weeks notice


Idag är det bara två veckor kvar tills vi befinner oss på asiatiska marker med våra backpackerryggsäckar och reseguider. Gosh! Detta firas med halsont och vrölförkylning, jajamen!

Bokmässan


Om pensionärsklockan ringde förra helgen jag var i Götet så var det definitivt kulturnissen i mig som kom fram vid gårdagens besök av Bästkustens huvudstad.

Massa billiga böcker, massa folk som snackade böcker och massa folk som skrev böcker. Den blivande svenskaläraren was in heaven!

Sen kändisspottade vi en hel del kändisar också. Jag vet, jag är supercool. Vi såg bland annat..

..Alex Schulman, men han vågade jag inte yttra ett ord till med risk för att vara upphov till en bitterrolig krönika om jobbiga fans.

..författarna till Suneböckerna som jag faktiskt vågade prata med men som svarade ett väldigt kort "Jaha, vad kul" (i sann good-for-you-anda) när jag berättade att jag älskade att läsa deras böcker när jag var ett litet kiddo. Så många gånger som jag legat och vridit mig i sängen av garv när jag läst om Pappa Rudolf så tänkte jag att nu skulle minsann skrattmusklerna få jobba, men icke.

..fina och supertrevliga Denise Rudberg.

När jag träffar en kändis blir jag inte starstruck i form av tunghäfta, snarare tvärtom. Jag babblar på. Vad jag däremot blir är röd i ansiktet. Det finns liksom en anledning till att jag mixtrat med färgerna på bilden ovan.

Roligast på bilden är ändå kvinnan som sitter längst ut till höger som också är med och posar.

/Emma

Underbara lördag!



Tidigt imorse åkte jag och snyggisen på bilden, tillsammans med våra kära mammor till mössebergs kurort på spa! Så efter en heldag med bubbelbad, kurbad, massage, bastubad och annat mysigt är vi nu hemma igen! Nu är det däremot snart dags att svida om från morgonrocken till partyoutfiten och korka upp tillsammans med ett härligt gäng tjejer och killar för åter en utgång! Ååh, en lördag helt i min smak, mera sånt!!

/ Emelie


Fredagsmys

När storbloggare skriver att de ska fredagsmysa blir jag alltid lite smått avundsjuk. De berättar nämligen att de är sunkiga, fult klädda (i sina acne-jeans och de senaste nellytopparna) och äckliga men är ändå snyggare än vad jag är när jag har utgångsstassen på mig. Tvi vale!

Här får ni därför ett outfitbildspel tillägnat redigt fredagsmys. Mjukisbrallor, mjukiströja och slarvknut toppas med ett osminkat face och den heligaste sunkaccesoaren: chokläääden.  

/Emma

Fredagens planer:

*Slå Emelie gul och blå för alla fula bilder (ja, det är jag med glugg och quasimodogrimaschen. Jag har alltid haft en förkärlek till att se värst ut på bild).
*Jobba.
*Skaka rumpa med Carro en timme.
*Äta kopiösa mängder choklad.
*Resercha ännu mer. Resfebern är min ständiga partner.
*Umgås med bästa Mollan Mus.
*Ta vaccin mot kolera som jag skjutit upp i sisodär sex veckor. Blanda och svälj, blanda och svälj bara. Tänk inte.
/Emma

Övning ger färdighet!


Efter flera timmar framför spegeln var vi äntligen klara klassdiscot i 5an, supertaggade och supersöta! Hur tänkte vi undrar ni, tänkte vi alls undrar vi?


Överst: Emma, Emelie
Under: Murre och Mollan

Nerråå så illa var det faktiskt inte, trots vår unga ålder hade vi allt lite vett i skallen. Vi skulle troligtvis bara laborera lite med ögonskuggorna på varandra, jag och mollan skulle sminka varandra medan murre sminkade emmisen och tvärtom. Jag kommer så väl ihåg hur Mollan gång på gång upprepade "du får inte sminka mig för mycket, inte för mycket, inte för mycket", vilket jag höll mig till väldigt bra. Hur Mollan tänkte kan man däremot ifrågasätta, hon kan ju inte tänkt, "wow det här blir nog häftigt" eller "woho, nu kommer killarna falla som stenar" utan tankebanorna måste mer cirkulerat i banor som, "haha, nu jävlar ska hon bli fuler" och visst tusan lyckades hon! Kombon illbrun näsa, lila ögonskugga med en hejdundrans massa läppstift resulterade självklart inte i något ragg utan istället i gapskratt!

Åå, jag saknar ändå den tiden då den blåa ögonskuggan förvirrade klassens killar om vi hade blåtiror eller var sminkade, för jajjemän den frågan fick en av min godingar på bilden allt höra!
/Brunnäsan!


Ett skratt förlänger livet!



Jag, mollan och ellen ligger dubbelvikta av skratt här i mollans soffa, hur lyckas vi se så frunktansvärt roliga ut kan man fråga sig?
/Emelie


Linslusen

"Vad är det bästa med Skövde?"

Skövdes mest klämkäcka brud.

Onsdagsmys


Ikväll drog Carro med oss till musikskolan där vi lyssnade på hennes syster. Superduktig var hon! Jag älskar att gå och lyssna på musik live men det får en än mer att inse hur satans tradigt det är att vara musikaliskt obegåvad. Här har vi töser som kan sjunga låtar ur The Phantom of the Opera oklanderligt och jag kan inte ens dra ett par toner ur Bä bä vita lamm utan att öronen blöder.

Efteråt tog vi oss in till city och myste med te och skratt. Precis såhär vill jag spendera varenda kväll fram till jag åker. Kan vi fixa det, tror ni?

/Emma

Soon enough


När jag tidigare i veckan skrev att jag inte var orolig inför resan ljög jag. Grovt. Det är så mycket man ska tänka på att jag går runt med ständig hjärtklappning. Jag är livrädd för att vi ska missa något!

Visste ni till exempel att det är svårt att få tag på tamponger i Vietnam? Att man måste ha visum för att komma in i Kambodja, Laos och Bali? Nää, inte jag heller. Alla säger att det ordnar sig när man är där men planeraren i mig håller på att bryta ihop.

Herregyyd, samla dig kvinna.. 


Sun it rises


Tekoppen (som det ironiskt nog står café au lait på), Lonely planet och smattrandet när regnet slår mot fönstret blir mitt sällskap den här eftermiddagen. Nu jädrar i havet ska det göras research.

/Emma

Den Stora Höstepidemin


Varje år när sensommaren övergår till regnig höstyra kommer den lika punktligt som den feta mobilräkningen när jag är pank. Den Stora Höstepidemin aka förkylningen. Näsa som rinner, mandlar som förvandlas till taggtråd och en energinivå som är lika hög som ett förbrukat batteri.

Nu har den i vilket fall landat i min arma kropp. Den befinner sig för närvarande i förfeststadiet vilket är det lindrigaste stadiet i förkylningsprocessen (när det är raveparty är både höga febern och halsflussen gäster), och jag tycker inte det minsta synd om mig själv. Faktum är att jag njuter lite halvt. Nu behöver jag inte ha dåligt samvete för att jag inte tränar eller fångar dagen und so weiter, utan kan njuta helhjärtat av att mysa i soffan med en bok och en kopp te. Rätt så befriande, faktiskt.

/Emma   

Teknik + familjen svensson är hund + katt, ja dvs ingen slående kombo!

Hoppsan Kerstin, där hade tekniska familjen internet igen, finally! :) En ny dator är nu köpt då ett kort i den gamla va sönder och vi kunde därför inte få något internet till datorn, trodde vi! Men ack så fel den kära snubben på elgiganten hade, då kortet i mockajängen inte alls va fel på, för självklart internet funkade inte på den nya datorn heller! Jahapp tänkte vi och stackars pappsen såg sina tusenlappar flyga förbi! Men smart som han är kom han med den briljanta idén att testa datorn i ett annat rum och POW-CHICKA-POW så hade vi internet igen och är dessutom en dator rikare! :)

Napaaa!! :) / Emelie


En skum tomte


Jag har panik! Inte så mycket inför resan utan mer för att jag inte kommer vara i mitt kära hemland igen förrän den 19e december. Då har jag bara fem dagar på mig att infinna julkänslan! FEM DAGAR!

Så jag har gjort det enda rätta. Försökt hitta julen tre månader för tidigt. Mina mest spelade låtar på spotify är Christmas Eve och Fairytale of New York, och det dröjer säkert inte länge innan Carolas Jul-i-Betlehem-sound vibrerar från det Fribergska huset. Sen ska jag försöka hinna med så många skumbad och varma koppar choklad jag hinner innan avfärden. Jag brukar egentligen föredra glöggte framför o'boyen men denna gudomliga tesort har inte nått butikerna än. Hur jag vet det? Jag har varit och frågat!

"Hej, jag skulle vilja köpa lite glöggte"
Expediten tittar mycket skeptiskt på mig, letar efter tänkbara dolda kameror, hittar ingen och ger mig slutligen vilken-mottagning-har-du-rymt-från-blicken innan hon svarar:
"Det kommer tyvärr inte in förrän i december"
"Okej, det var sy.." 
"Och det är SEPTEMBER nu"
tillägger hon eftersom hon verkar osäker på min nutidsuppfattning, alternativt tror att jag slagit i huvudet och för tillfället är lite lätt sinnesförvirrad. 

/emma  

Nedräkning!!!

Nu dröjer det inte länge förrän vi byter upp oss från regn mot sol (förhoppningsvis), jobb mot ledighet, mjölk mot chang, ja jösses va härligt! För om tre veckor står vi där med våra fullproppade ryggor och söndergråtna ögon (vi suger på nämligen att säga hejdå!!) på kastrups flygplats. Det ska bli så galet, roligt, fantastiskt och alldeles alldeles underbart! Nedräkningen är i full gång och imorgon kan vi bocka av ännu en grej från detta-måste-vi-göra-innan-vi-åker listan. Då det återigen dags för det lilla myggbettet som vaccinationsläkaren så gulligt kallar det, inte för jag kan påstå att liknelsen är speciellt trovärdig men kanske lurar den någon!
/Emelie


Titta vad lite smink kan göra


Vi bor fyra trappor upp och du är välkommen in



Hanna flyttade in i lägenheten i torsdags och har därför inte kunnat göra så mycket med den, så här får ni bara en liten sneakpeak på vad som komma skall. Det bästa med lägenheten är inte bara läget, att den är ljus och att den är stor utan att vi har utsikt över Liseberg (från hissen, ska tilläggas) och att det finns badkar. Jag fixar inte en vinter utan bad! 

Hur fin, mysig och underbar som helst. Jag är helnöjd!
/Emma 

Göteborg ur en pensionärs synvinkel


Tågresan till Götet var hur svettig som helst. SJ verkade redan ha sadlat om till vintertider och stängt av airconditionfunktionen för länge sen, så jag och Carro satt och lyssnade på 800 grader och Jag är så het för att komma i rätt stämning. Med glansig panna och stora lökar nådde vi i alla fall semihuvudstaden där finaste Hanna väntade.

För er som inte fattat galoppen så ska jag och Hanna bli sambos. Hon fick nycklarna till placet i torsdags och kommer bo där själv tills jag börjar plugga i januari. Gatan bredvid våran heter Fribergsgatan så det kan ju inte bli annat än superlyckat.

För att återgå till kvällen så intog vi lite thaifood innan vi drog iväg till Håkan och Liseberg!

Håkan var.. inte alls bra. De första tio låtarna var från den nya plattan där vi kanske kände igen tre, och det finns inget värre än att gå på Håkankonsert och inte kunna texterna. Så där stod vi, fem 20-åringar, och kände oss alldeles för gamla. 

Men sen, helt plötsligt, när vi stod där och kände oss malplacerade så hörde vi beatet från en gammal låt och då ska gudarna veta att vi kom igång. Jeez, när han är på det humöret, Mr Hellström, då finns det verkligen ingen som han.

När konserten var färdig och vi inte hade några röster kvar drog vi hem till lägenheten igen för att börja förfesta och tagga utgång. Men där, mina kära läsare, ringde pensionärsklockan för andra gången den kvällen. Jag och Carro blev för trötta och gick till de andras missförtret och lade oss. Rullatorn nästa!

I sedvanlig Skövdeanda intogs det pannkakor till frukost (YUMMIE!) innan vi tackade för oss och återigen förlade våra öden i Västtrafiks händer.
/Emma 

Vart du vill så fort du kan

Ikväll är det Håkan, Göteborg och min nya lägenhet (GAAAH) som ska få sig ett finfint besök av mig.

Ursäkta om jag verkar överdrivet nöjd, men jävlar i fan vad livet är bra just nu.

Håkan under Siestafestivalen, juni 2011.
/Emma

Little Miss Clumsy


Normalt när jag är osmidig brukar jag välta glas, trampa folk på fötterna eller få en boll i huvudet (alternativt råka kasta en boll i huvudet på någon annan, ofta okänd, person). Men inte idag. Idag var jag fan-i-helvete-vad-ont-det-gör-klumpig.

För det första hamnade jag på arslet direkt när jag klev ur sängen. Bokstavligt talat. Nyvaken och go skulle jag gå upp för att käka frulle och satte foten på mitt överkast. TJOOOF sa det, och jag blev ett blåmärke rikare där bak.

För det andra skulle jag flytta på en stol på jobbet. Jag lyfte upp den, bar den till rätt plats och släppte ner den. Utan att titta var jag hade placerat mina fötter. BOOOOM sa det, och ett par tånaglar färgades blåa.

För det tredje fick sig benet en smäll också. Synd att missa länken mellan tårna och arslet liksom. Ut med matvagnen skulle jag, och snabbt skulle det gå. I 100 km/h kom jag farande och kraschade in i soffan. PIIIIP-PIIIIP-PIIIIP sa det (=jag. Jag jobbar på förskola, vilket innebär att det är mindre lämpligt att svära), och jag fick ytterligare ett märke till samlingen.

Otursdag i klass med fredag den trettonde. Fast det var torsdag den femtonde.
/Emma 


Det börjar närma sig


Om fyra veckor befinner vi oss i Asien vilket känns helt surrealistiskt. HOLY MAMA! Idag tyckte vi därför att det vore på sin plats att boka hotell och lite annat praktiskt, så både glasögon och effektiviteten i oss åkte fram. Nu har lite av reseångesten försvunnit och vi känner oss nöjda med vår första hotellbokning. Diamond House hette stället, det låter det va!? (Det fanns jacuzzi! PÅ TAKET! Wah wah wah!)

Emma goes ny frisyr?

Idag ska de gröna slingorna finally förvandlas till kastanjebrunt hår. Äntligen kan jag visa mig bland folk igen! Frågan är vad jag ska göra mer med min rishög till hår. Jag har haft samma frisyr sen slutet på ettan då jag blev klippt i något som konstigt nog påminde om en flugsvamp, och sen dess har jag bara vågat toppat det. Men nu kanske det är dags för en..
  
..page?

..eller lugg?

..snaggad sida?

..eller min egen favorit, tuppkammen?

Köp varm korv


Ikväll var det meningen att jag skulle se Skövde IK krossa Kungälv, men jag lyckades på något konstigt vänster hamna i ishallens hamburgergrill istället. Jag, som är kass i köket och svensk mästare i klumpighet, serverade alltså en massa folk både korv, strips och burgare men det gick faktiskt fina fisken. Ett brännmärke och ett par flottiga händer senare och jag kunde skriva upp ideellt arbete på meritlistan.

Roligast på kvällen var när jag lyckades genera både mig själv och den 25-åriga kunden till den grad att vi mer liknade tomater än människor.  

Kille: En korv med bröd tack.
Jag: Jajamen, vill du ha en smal eller tjock?
Kille: En tjock blir bra. 
Jag: Jag gillar också tjocka korvar bäst!

Ehh..  

/Emma

The autumn winds blow chilly and cold


Två säkra hösttecken är halsdukens återkomst och att hockeysäsongen drar igång på riktigt. Seriepremiär, yihaaa!
/Emma

En glad liten update

Emelie får sitt internet imorgon så från och med då är det slut på enmansbloggandet á la Emma. JIPPI-KAY-JAY!

Såhär glad är Svenne över att kunna dela hela sitt liv med alla som har internetuppkoppling! (Drinkarna är mest där för att symbolisera att detta är något att fira. Hon konsumerar alltså inte Systembolagets saft på en vanlig tisdag, ifall det var någon som tänkte ifrågasätta hennes vanor.)

Jordens undergång


Ämnet har varit aktuellt i fikarum, på film och i forskningslokaler: år 2012 ska jorden gå under. Bu-to-the-hu. Hur man väljer att tolka detta ångetsframkallande påstående som de gamla aztekerna skrev ner i sina dagböcker är förstås olika, men som jag ser det finns det tre olika options: 

Ett: Man tror inte på möget.

Två: Man tror på teorin men är glad ändå eftersom vi alla stryker med om jorden massförstörs. Allting blir alltid bra tillsammans!

Tre: Man tror på teorin till hundra procent, sätter ena foten i graven och förbereder sig på smällen som kommer på nyårsafton. 

Varför jag skriver det här? Förmodligen för att övertyga mig själv om hur tramsigt det är. Jorden gå under, tsss. Jag ska bli hundra år och rymma från äldreboendet!
/Emma

Dyngkåt och hur helig som helst


Mia Skäringer.
Klok, kul och hur viktig som helst. Klicka på bilden för att komma till tänkvärd må-bra-show när det är som bäst.


Jönköping del två



Emelie lovade tidigare mer bilder från den småländska staden och vi är minsann kvinnor som står vid våra ord så här kommer en hel drös med charmerande foton. Som ni har väntat.

Gårdagen började som sagt med en promenad bland getter, höns och allt däremellan. Not my area of entertainment direkt, men både Kajsa och Svenne klappade de små stinkande rackarna.

Efter att ha smällt i oss en brakfrukost, överkonsumerat te och pudrat näsan var vi redo för the city. Som de ekonomiskt hopplösa fall vi är alla tre gick vi loss på utbudet av höstkläder, vilket var synnerligen korkat då jag och fröken Svensson åker utomlands om fyra veckor (FYRA VECKOR!). Jag lyckades i alla fall undvika att köpa ett par raggsockar, vilket får ses som helgens bedrift.

En fika var lika given som choklad på en fredagkväll, och Espresso House var stället där vi förpestade tillvaron för de andra gästerna med våra höga skratt och konstiga samtalsämnen.

Shopping tär på krafterna, så en mellanlandning på soffan uppskattades. Flera Sex and the City-avsnitt och ett antal svordomar över wordfeud avverkades innan vi tog tag i magens rop på föda. Eftersom vi alla tre är kroniskt sugna på mat (i alla fall jag) var det både middag, kex med ost (VUXENPOÄNG!) och choklad som slank ner i magsäcken. Nom nom nom.

Den här söndagen kan gå till historien som årets tröttaste. Trots att vi inte var ute och rände natten innan hann uret ändå slå ett innan vi gjorde några försök till att lämna soffan. När vi väl gjorde det kröp köpsuget återigen fram från sitt mörka skrymsle och gjorde oss sällskap. A6 och lysrörens paradis fick sig ett besök innan jag tryggt och säkert körde hem oss till Skövde igen. Definitionen av tryggt och säkert innebär att vi inte krockade.

Suuppaahhhmysig helg!
/Emma

   

Jönköping!!

Tidigt igår styrdes blåafaran mot Jönköping där jag och emmsimannen skulle tillbringa vår helg! Tack vare en dams monotona röst i form av en gps hittade vi fram till vårt mål, Kajsen! Efter en morgonpromenad som innehöll allt från mata höns till att klappa lamor gick vi med målinriktade steg in mot stan och shopping!! :) Och bara inom loppet av en timma hade vi inte bara blivit några klädesplagg rikare eller hundralappar fattigare, beror på man ser det (pappa skulle säga det senare alternativet medan jag föredrar det första) även sett flera läckerbitar som vi för länge och odiskret vilade ögonen på!
Nu ska jag krypa ner i soffan tillsammans med mina tre vänner (emmsi, kajsen och CHOKLADEN) för att se på satc, MYS!! (Kajsens dator är konstigt nog lite för avancerad för ett teknikfreak som mig, så ni får nöja er med en bild, då det bara blir fel när jag ska lägga upp fler! Men ett inlägg med fler bilden från helgen utlova!) /Emelie

En månad kvar till avresa!


HELT INSANE!

Hurtbullar deluxe


Idag har jag så ont i mina ben att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Trappor, att gå på dass och att böja mig ner är det inte tal om.

Anledningen till att jag idag har gångsvårigheter stavas h-å-r-d-t-r-ä-n-i-n-g. Det som jag från början trodde var en oskyldig promenad visade sig vara en helvetestur på berget signerat Emelie och Amanda. Hurtbullarna bestämde nämligen att vi skulle gå lila milen vilket inte innebär att rundan har violetta gångstigar utan att den bara går up och ner, upp och ner i all oändlighet. Faktum är att jag tror att den saknar raksträckor helt.

Jag trodde att den värsta smällen var att jag skulle behöva gå den absurt jobbiga sträckan men där, mina kära vänner, trodde jag fel. Träningshuliganerna tyckte (krävde) att vi skulle SPRINGA uppför varenda backe, och då snackar vi backar med 70 graders lutning. Tänk er Balderbacken fast du ska upp och inte ner för den. Ärligt talat visste jag inte om jag skulle gråta eller skratta. 

Givetvis glömde vi att strecha vilket gör sitt till att mina lår mår som de mår idag. Halloj träningsvärk! 

/Emma

Stefan Liv

Ikväll tänker jag på Lokomotiv Yaroslavl, Stefan Liv och alla omkomnas familjer.

Det gör ont. Hjärtat blöder och tårkanalen har för längesen svämmat över. Mest snurrar tankarna kring Stefan Liv då han var den enda svensken och den man följt och beundrat under en längre tid. 

Jag är uppväxt i en familj där man andas hockey, så därför känns det här lite extra under det vänstra bröstet. Nyss läste man om Stefans flytt till KHL och nu helt plötsligt finns han inte mer. Orättvist och ofattbart.

Vila i frid.  

Did you give the world some fun today, babe?


Jag älskar när någon är ledig samtidigt som jag och dessutom älskar att göra samma saker som jag älskar att göra. Jag älskar också när denna någon heter Caroline Olovsson.

Fröken prata-först-tänka-sen och jag tog våra spiror ner till stan. Vi underskattade helt klart septembervärmen och kom lite sådär lagom svettiga och illaluktande ner till centrum. Tur det finns butiker som säljer parfym!  

Vi kom på att vi borde börja dansa och Carro visade redan prov på att hon har movsen i blodet.  So you think you can dance up next!

Shopping stod på schemat och jag bortsåg grovt från mitt köpstopp. Min vana trogen spenderade jag en mindre förmögenhet inne på mitt älskade apotek men även H&M fick en släng av min generositet innan vi intog en paus på det gyllen m:et.

När jag kom hem lekte jag hemmafru. Jag både dammsög (dansandes) och lagade mat, vilket inte hör till vanligheterna.

Nu ska jag ut och gå milen med ett härligt gäng brudar och sen ska vi äta upp alla kalorier vi bränt med en onsdagsmiddag. Tjosan!
/Emma

Morgonbitterhet

När väckarklockan (läs mobilen) ringer klockan halv sju på vardagsmorgnar har jag hur svårt som helst att gå upp. Jag snoozar både en och två och tre gånger innan jag till slut får tummen ur räva och lämnar min horisontella position. Men det tar emot, för sängen tycks alltid vara sådär perfekt varm när man absolut inte får ligga kvar.

Och idag, när jag kan sova precis hur länge jag vill, jomen då vaknar jag kvart över sju av mig själv! Såklart. Sängen känns hård och för varm så att somna om är inget att ens överlägga. FML.

Fååånens topp 9

När vi ändå är igång med att bjussa på bilder från kameran som är med både på fester, i löparspåret och på dass så kan vi lika gärna spinna vidare på trenden. Här kommer det bästa från iphonen som ännu inte skådat cybervärldens ljus.

1. Försök till konstsim.
2. Tight klänning + klättra på stenblock = stor reva i baken.
3. Em&Em och våran ständige partner under sommarens alla lördagskvällar; Chapel Hillen.
4. Varför jag älskar mitt jobb och varför jag inte blev ansiktsmålare.
5. Bruna sommarben! Om ni undrar vad jag har polerat dem med för att få till den optimala glansen så är det faktiskt vanlig skokräm. JÅ-ÅÅ.
6. Jag och favvogrannen Jessy under Maggio-konsert. Så. Jäkla. Bra. 
7. Maxxie var lika ful i sina 3D-glajjor som senaste HP-filmen var bra.
8. Under mitt Londonbesök passade jag på att mäta mina icke-existerande armmuskler mot en triathlontävlare. Behöver ju inte nämna vem som vann armbrytningsduellen.
9. Vi töser var i Tingsryd samtidigt som laget klarade sig kvar i allsvenskan. Det firades med skridskoåkning klockan tre (?) på natten med en promillehalt som garanterat inte var körvänlig.

/Emma 

Marry the night

   
Kusinerna Kempe/Broberg bjöd in till storkalas igår och vi var inte sena att tacka ja till inbjudan. Jajamen gick på högvarv och gamla som unga beblandade sig på dansgolvet för att svänga sina lurviga (hahaha, vem FAN kom på det uttrycket egentligen?). Väldigt trevlig och rolig kväll där maten (grillad korv vid ett-snåret borde vara givet på varje fest) och Mia- & Klara-imitationerna avlöste varandra. Tyvärr får ni nöja er med ett par kassa mobilbilder som är ungefär lika klara som vissa var i huvudet under gårdagsnatten.

Carro och Emelie följde med hem till det Fribergska palatset så jag hade några att skeda med. När vi vaknade satte vi i sann dagen-efter-ära igång att rensa ut både kylskåp och skafferi på allt som hade ett högre kaloriintag än 500 för att sen förflytta våra sockerfyllda kroppshyddor till soffan. Otroligt händelsrik dag! 

Torka


Anledningen till att det inte skits ut mer inlägg från Emelies tangentbord är för att stackarn är internetlös. Men det kunde varit värre. Hon kunde varit byxlös, hemlös eller allmänt lös, och det är hon ju inte.

Kortslutning i hjärnkontoret

När jag loggar in på blogg.se får jag en smärre chock, sätter teet i halsen och är nära andnöd.

Läsarsiffrorna har ökat fyrdubbelt under det senaste dygnet?! What the fuck?

Min första tanke är att Kenza slutligen har upptäckt hur fantastisk vår blogg är och sen rekommenderat halva Svea Rike att klicka sig in här (hypotes felaktig). Andra tanken är att det måste vara något grovt fel på bloggservern men nu har jag tittat både en, två och tre gånger och den verkar på något mycket vidunderligt sätt må bra. 

Förklaring, någon? För just nu fattar vi mindre än vad vi gjorde under fysiklektionerna i nian.
  
/Em unt Em

Kvällens citat

- Han ser verkligen ut att vara femton år!
- Aa, men har ni sett hans tvilling då?
- Näää..
- Han ser PRECIS likadan ut!

Irritationsmoment

Något som har stört världen mer än Usain Bolts diskvalificering den här veckan är alla dessa förbannade stuatusuppdateringar på facebook där folket skriver "39 cm 20 min", "45 cm 3 min" unt so weither i all oändlighet. Jag tycker verkligen att dessa få ord är idiotiska eftersom de får folk att bli frusterade, irriterade och mer saker som slutar på -terade. Det är så sjukt jobbigt när man känner sig lite lätt efterbliven eftersom man inte fattar vad alla dillar om!

Så, här släpper jag breaking news bara för att göra en liten motståndsrörelser till värdelösa uppdateringar på fejjan. Man tar sin skostorlek, adderar bokstäverna cm bakom och berättar därefter hur länge man pillar med håret innan man lämnar huset. Jävligt kul.

Och jag har just ägnat ett helt inlägg åt en statusrad på facebook eftersom den irriterade mig. Bra Emma, bra! That's the way to go för att öka läsarantalet. JAJAMEN!  

Men ni ser, till och med mamsen som saknar fb-konto tyckte det var pest.


One two three four


Ja, jag saknar lillebrorsan. Detta är inte megakonstigt då jag är van vid att bo vägg i vägg med pojken, och nu helt plötsligt befinner vi oss 585, 9 km ifrån varandra enligt eniro.

Idag tog jag tag i problemet och ringde upp den lille parveln. Den andra oktober far jag troligtvis upp till de norrländska markerna och har dessutom timat in min vistelse med hockeyderby. Hur bra? Nu ska jag sätta mig framför SJs hemsida och be till gudarna att jag väljer ett tåg som inte blir fem timmar försenat. Wish me luck! 
/Emma 

RSS 2.0