Året som gått -2011

JANUARI

Emelie firade in 2011 på hemmaplan medan Emma pratade hockey över drinkar på amerikanska marker. Hon spenderade sedan tid med att heja fram småkronorna men fick komma hem med en bitter fjärdeplacering. Månaden fortsatte sedan med jobb för båda -Emelie som elevassistent och Emma som pendlade mellan dagisfröken och fritidsledare-, hemmafester och shot i bockglöggglas.






FEBRUARI

I kärlekens månad fyllde Emma 20 år och blev under sina första dagar utsedd till årets kund hos Systembolaget. Nä, just kiddin'. Hon firade födelsedagen i Marocko där hon solade bort en del av vinterblekheten. Emelie var även hon på resande fot då hon besökte kompisar i London. Annars en rätt tradig månad. Särskilt om du är singel (förbannar alla hjärtans dag).



MARS

I mars varvade vi mysfikor med after work, promenader och besök i Göteborg. Emelie jobbade fortfarande kvar som elevassistent medan Emma fick ett längre vik på Ekängens Förskola. En väldigt bra månad!






APRIL

Emelie fyllde också system och fick stoltsera med de turkosa kassarna på armen. Vår kära vän Carro kom hem över påsken så vi var lyckliga som få. Även solens strålar tittade fram och vi fick för första gången under 2011 visa upp bikiniformen på hemmaplan. En weekend gjordes till metropolen Tingsryd där vi verkligen gick bananas hos paret Wänghult/Molin.


 








MAJ

Vädergudarna battlade rejält under denna månad då vi både fick sätta på oss mössorna igen och njuta av solen förrädiska strålar. Grillkvällar gjordes liksom picknickar när vårvädret tillät. Emelie åkte på besök till vårt älskade Göteborg medan Emma fortsatte att avverka småländska städer och for till Jönköping.





 

JUNI

Oj, juni var helt fullspäckad! Emelie bytte jobb från elevassistent till fastighetsskötare i samma veva som Emma reste till London för att hälsa på kusinen. I sommarens första sommarmånad tog dessutom Emmas brorsa, Emelies kusin och vår kära vän Hanna studenten. Emma startade även upp musiksommaren med Siestafestivalen i härliga Skåne. Alkoholisternas nationaldag -midsommar- spenderades återigen i finfina Smögen med ett glatt gäng. 















 

JULI

Emma knegade på som städare med bästa kollegorna och Emelie tog en veckas semester i Napa. Vi firade Fourh of July med amerikanska pannkakor och Emma grät samtidigt över att hennes sambo sedan 18 år tillbaka flydde hemmet.Tid spenderades på kära Husaren, i Wänghults pool och på småresor runt om i landet. ÄLSKA SOMMAREN!









AUGUSTI

Sommarens sista månad och vi njöt i stora drag i vetskap om att vi ändå skulle få fler soltimmar under hösten. Kräftskivor avlöste varandra och Skövdes fyllehelg Matfestivalen gick av stapeln. Vi kom även på att in-lines var jävligt kul och blåmärksframkallande, och såg till att hela Skövde hade något att skratta åt.









SEPTEMBER

Halsduken åkte fram och hockeyn hade seriepremiär, så Emma var lycklig. Emelie fick jobb som receptionist och kunde lägga till ytterligare ett yrke på meritlistan. Researching och resfeber präglade denna månad och många timmar lades med näsan i reseböcker. Vi såg även till att SJ gick med vinst då vi åkte miljövänligt ofta i och med resor till både semihuvudstaden och till Jönköping. Stearinljus, tekvällar och skumbad gjorde för övrigt denna månad supermysig.









OKTOBER:

Vår underbara resa började!! Efter en turbulent flygtur landade vi i Bangkok där vi tittade på alla möjliga olika buddhor och tempel. Efter två dagar i den thailändska huvudstaden åkte vi till Laos där vi var i den mysiga staden Luang Prabang och sedan tog en busstur utan raksträckor till Vang Vieng och tubingen. I Kambodja väntade två kära Skövdevänner på oss i staden Siem Reap där vi gick upp i gryningen för att se soluppgången över Angkor Wat. Vi var även i städerna Sihanoukville där vi blandade sol&fest med fiskmassage och smärtsam benhårborttagning och i huvudstaden Phon Penh.










NOVEMBER

Malaysia och Kuala Lumpur var första stoppet under november månad och där fick vi äntligen rasta shoppingkontot lite. Vi var i huvudstaden i tre dagar innan vi åkte till Bali. Bali, bali, underbara Bali. Resmålet blev helklart vår favorit med surfing, snorkling, sol, bad och fest. Där umgicks vi mycket med åtta svenskar (har snott bilder, hoppas det gick bra Putte P?) och hade skitkul!



















DECEMBER

December och vi befann oss i Thailandet tillsammans med tusentals andra svennar. Full Moon Party och PhiPhi bjöd på ett sjukt uteliv och vi såg hur många fina stränder som helst, så vi trivdes som handen i handsken. Den 19e december lämnade vi Asien och kom hem till kära vänner och snö. Under dagarna som gått sedan vi anlände till Kastrup flygplats har vi druckit väldigt mycket te, åkt skridskor, firat jul och haft väldigt mysiga fikor. Den sista dagen på året kommer vi väldigt spontant spendera uppe i Sälen. Gott nytt år på er! 












River flows in you





Eftersom mamma och pappa har farit till de hockeyreligiösas land är jag nu en lonleywolf på hemmaplan, vilket känns lite konstigt. Väggarna inbjuder inte till en givande konversation direkt. Därför passar jag på att bjuda hem folk till mitt röda lilla hus och idag kom några kära gamla klasskamrater på besök. Te, minnen, den obligatoriska frågan om civilstånd, garv och lussebullar får sammanfatta eftermiddagen. Amen!       

/Emma

Såhär kan en hockeykväll med fem b-rudar se ut:


Två töser är sjukt nervösa trots att Sverige vann med 9-4 och tre flickor somnade sött i soffan till ljudet av smällande klubbor. Men så var det dagen efter juldagen också.

Behöver jag nämna att jag som hockeysyrra är stolt som tuppen?

Julafton i det fribergska palatset





Normalt sett brukar vi vara elva personer som firar jul ihop men i år vart vi bara fyra så både jag och mamma grät ett par tårar för den hockeyförlorande brorsan och de semestrande kusinerna. Annars var julafton som vanligt; jag åt så mycket att jag inte kommer kunna få plats i min juldagsoutfit, tomten kom och jag fick alldeles för mycket julklappar. Den som kom med bäst paket var överraskande nog bror min då han gav mamma en egenkomponerad bok, pappa en mobiltelefon och mig så mycket body shop-produkter att det utan att överdriva täcker hela min byrå. TACK! På kvällen tog jag med mig min spexargranne Simon till alla grannar och till Sean Banans Gott nytt jul tomtade vi runt. Jag kommer aldrig växa upp.  

/Emma

God jul önskar M&M

Till er kära läsare som följt oss under vår fantastiska resa har vi spelat in en amazing musikvideo. Live från morgonsängen på Koh Lanta tar vi oss an Merry Christmas men vi måste utfärda en varning till er som stör sig lite på oss sen innan: titta inte. Ärligt.

Så, alla nära tjejer, föräldrar, jobbarkompisar, pappas arbetskamrat, alla som gillar oss, alla som ogillar oss, syskon, kärlekar, gymnasiepluggisar, våra asienvänner, släkt, randoms, Max före detta lagkompis mamma, gamla, tuffa, bittra och underbara; GOD JUL!


   

Vinterglädje

Gårdagen spenderades ute i det svenska vintervädret och trots att det var en kontrastskillnad mot de asiatiska stränderna njöt vi till max. Skridskor snörades på och vi tillbringande en timme med att varva isprinsessåkning (hehehe) med hockeymatch där Thegga hade lekstuga med oss brudar. Efter att ha fått fötterna nedkylda tog vi vårt medhavda fika till Billingens utkiksplats där vi konsumerade en hel veckas sockerintag. När lussebullarna och pibbarkagorna var uppätna kom Emelie på att vi skulle ha prickskytte med snöboll där måltavlan var mitt huvud. Dum som jag är ställde jag givetvis upp på idén och tävlingen utvecklades till att den som kastade längst ifrån fick vara nästa person att agera pricktavla. Självklart slutade det hela med ett snöbollskrig utan dess like och skrattmusklerna fick sig ett ordentligt pass. Himla härlig dag!









Julehus



JAG ÄLSKAR JULEN! Trots att jag är 20 år fyllda går jag runt och glittrar likt pyntet i granen under dagarna innan klapparnas afton. Slå in paket, tända ljus och käka lussebullar - aaah! Jag myser deluxe!

Idag, den 23 december, irrade jag min vana trogen runt i Skövde city för att inhandla de sista klapparna och även dricka inför den kära juledagen (svetten rann längs med ryggen efter att ha krigat med så många glögg- och julölssugna människor om systemets läckerheter). Varje år förbannar jag mig själv för att jag alltid är ute i sista sekund men likväl så står jag där året därpå och stampar utanför affärernas portar klockan tio dagen innan julafton. Men det är härligt, på något vänster. Alla är lite lätt stressade, fullpackade med påsar och sådär glada man bara är när man är långledig. 

Nu ska jag dricka dagens sjunde tekopp och mysa ner mig bredvid mina kära päron. Det är inte så dumt att vara hemma, trots allt.  

Honey, we're home








Nu är vi så äntligen hemma i Svea Rike och kan skriva med å, ä och ö helt okontrollerat. Resan hem gick bra med en lugn flygtur (enda gången sätt-på-säkerhetsbältet-skylten lyste var Emelie givetvis på toa) och en tågresa som kantades av svenska läckerheter så som keso och pepparkaksdeg. Nom nom nom.

Trots att vi saknar värmen från Asien -för gudarna ska veta att vi håller på att frysa knäna av oss här hemma- så känns det ändå så satans gott att vara home bland alla nära och kära. Igår träffade vi största delen av tjejgänget plus en hockeytroende norrlänning och sören vad fint det var. Kramar, te, scones och en massa roliga anekdoter. LIKEY LIKEY!

Lite övrigt: För er som inte kan få nog av oss så har Emma numera signat up för det så hypade twitter, så vill ni följa henne är det bara att klicka här http://twitter.com/emmafriberg 


We're coming home



Snart ar vi hemma, sa imorgon klockan 14.45 blir Skovde tva knappisar rikare igen! Som ni har langtat! Idag: Battra pa brannan, ata pad thai och forsoka kommunicera pa engelska en sista gang!  




Efter regn kommer solsken

Idag ar vi valdigt bittra. Idag var var sista soldag och den har spenderats utan...solen MEN med det ack sa fina thailandska regnet. De senaste tva veckorna har vi haft cirkus tre riktiga soldagar och kanner oss nu lika vita som de huvudvarkstabletter vi knaprar i oss eftersom vi till rage pa allt har blivit sjuka ocksa (Emelie har nagot som paminner om bihalsinflammation och Emma har en slang av halsont). Kom med nagot battre nu, buddha! Vill bara uppmarksamma er lasare pa att vi inte vill ha nagra tyck-synd-om-oss-kommentarer utan skriver detta for att fa ut lite bitterhet och sjalvomkan (aven om vi skulle uppskatta VALDIGT mycket om nagon ville sanda lite marabouchoklad alternativt lussebullar till varat hotell i Bangkok), men aven for att sanka de skyhoga forvantningarna pa att vi ska vara sa himla bruna. For det ar vi inte. Joey Bananza, 23 ar, du kommer INTE behova bara burka nar vi ses!

Emelie den tappra ger inte upp hoppet om solen.

Ser ni nagon sol, kara lasare? INTE VI HELLER!

Vill ocksa tillagga att vi mar toppen i ovrigt. Idag har vi suttit och skrattat at elandet och for tillfallet jobbar magmuskulaturen igen da vi ser vara harliga sommarbilder, hehe. Vi langtar efter er!

Full Moon Party!

Vi valjer att beskriva Full Moon Party med ett antal bilder och sju ord; buckets, sova-tva-timmar-per-natt, galet, roligt, dansa-i-neon-till-gryningen, skoningar och eldshower.











































For er som undrar sa befinner vi oss for tillfallet pa on Koh Samui dar vi bara tar det piano. Pa fredag drar vi aterigen till Bangkok, den har gangen inte for att kika buddhor och tempel utan for att VISA-kortet ska fa jobba maximalt da vi tankt att lata vara shoppingjag go bananas lite. Ar det nagot ni onskar er i julklapp? Sanna sjalvlysande Mimmi Pigg-oron som vi har pa nagra bilder kanske?

Hoppas ni mar toppen hemma! Om en vecka ses vi!

Puss och kram, M&M

Hipp hipp hurra hurra huraaa!!



GRATTIS GRATTIS GRATTIS VARLDENS BASTA PAPPA-DODING!!! Hoppas du far en kalasbra dag och att du blir extra bortskamd! Nu ar det inte langt kvar tills vi ses och ojojoj vad jag langtar efter er! Massa karlek och kramar till dig alskade pappa!!

Koh Tao pa 28 timmar

I mandags lamnade vi Ao Nang for Koh Phangan. Samma dag la vi in vara stora backpackerryggsackar i vart fortidsbokade rum, packade ner de viktigaste sakerna i var sin liten bag och kopte en batbiljett till Koh Tao till dagen efter. Lycka var att aka bat utan att ha en 15 kilo tung puckel pa ryggen! Ingen traningsvark har inte vilket vi annars brukar fa (vi har forlorat titeln som Skovdes fysmonster for langesen).

Val framme i Koh Tao gjorde vi vart for att minska vaxthuseffekten och tog spirorna istallet for taxi till det hotell som vi tidigare sett ut. Med Emelie som gps tog vi oss fram langs den drygt 3 km langa vagen, och vi gick inte vilse en enda gang. Har vill Emma poangtera vilket kartgeni den dar Svempa ar!


Vart hotell var jattefint med mycket gronska. Det kandes riktigt ombonat och for forsta gangen under resan borjade vi intressera oss for vad de olika vaxterna hette (rullatorn next). Solen glorifierade dessutom var dag med dess stralande sken vilket vi mottog med oppna armar efter tva dagar med hallregn.




Efter att ha kollat in hotellet drog vi ner till beachen for att bli annu mer pepparkakslika. Sa skont var det och vi njot riktigt ordentligt. Roligast var nar vi tyckte att vi hade fatt syn pa en riktig snygging i vattnet och sa kliver denne upp ikladd..SPEEDOS! Doh-noh. Rida ner.

Koh Tao ar annars kant for att vara dykarnas paradis och det marker man verkligen av da det kryllar av bade personer i vatdrakt och dykbutiker. Vi har dock inte tankt att dra pa oss nagon syrmask och aka ner ett par trettio meter under vattnet, vi far ett mindre panikanfall av bara tanken. Det ar inte latt att vara fiskhatare i det hara landet!

   
Nagra timmar pa stranden gjorde oss hungriga sa vi drog till en mexikansk restaurang for att dova magens klagorop. Och det var sa sinnes gott! Fajitas med massa gronsaker, guaccamale (stavning?) och cheesesas. HOLY MAMA! Akta och ren matlycka i dess mest naturliga form (pa svenska: sa himla gott, kanmanbestallaentallriktilltrordu?)
Kvallen spenderade vi pa stranden i solnedgangen och fascinerades aterigen over hur vackert vara kara jord ar skapad. Senare gjorde vi nagot sa gammaldags som att skicka vykort, sa nu morfar Birger, mormor & morfar Andersson och farmor & farfar Svensson har ni nagot som vantar i brevladan.

Idag har vi tagit det lugnt pa stranden innan vi vid tre tog baten tillbaka till partymeckat. Vi tackar Koh Tao for ena fantastiska 28 timmar! 

Resans plus och minus


- odlor och kackerlackor - avsked - myggbett - att inte hitta hotellrum - bilder pa lussebullar - vanstertrafik - alla hurtiga som springer pa stranden - flygplanslukt - att inte kunna krama sina nara och kara nar man vill - flaga - partypeople som kladdar - nar folk klagar over solen (ak hem da for bovelen) - att tiden gar fort natt sa djavulskt - Ilovephiphitrojorna - att tappa ut sin bucket -

+ solnedgang vid havet + sand mellan tarna + att pruta ner ett hotellrum fran 1800 till 800 + buckets + "Fan vad bruna ni ar" + mat med vitlok + fuldansa + att ha varldens finaste vanner + tidvatten + nar nagon kommenterar bloggen + ett svalkande dopp nar du ar genomsvettig + farsk frukt till frukost + upptacka att man fatt nya fraknar + aircondition + skype + levisshorts for under hundralappen + laten shake senora + fa in maten samtidigt + doften av solkram i kombination med havssalt + att man trivs sa forbannat bra + batturer till nya oar + citera Sunes jul/sommar + lasa dagen efter att Timra vunnit + nattbada + solblekt har + researcha infor ett nytt stalle + aka bat utan att ma illa + nudlar + nar nagon med spotify i mobilen har i stort sett samma lista som du sjalv + leva i nuet + strandtennis + att det ar sa mycket mer plus an minus +


Islands in the sun

Ao Nang ar stallet vi bor pa for tillfallet. Stranden har ar inte mycket att hanga i granen om man jamfor med andra strander i Thailand men staden ligger valdigt nara manga fin oar. Under de dagar vi varit har har vi hunnit med att besoka inte mindre an fem olika oar; Railey, Poda, Tup, Chicken och Phra Nang. Inte illa va? Alla var superfina!

Det gar inte att skriva under bilderna (sablans) sa ni far lasa bildbeskrivningarna har uppe istallet. De fyra forsta bilderna ar fran Poda som var helfint. Kristallklart vatten och massa solsken. Vi gillar!

Efter Poda besokte vi Tup Island dar vattnet mots fran tva hall. Haftigt! Har at vi en smarrig lunch (kyckling och ris, vad annars) innan vi fortsatte mot Chicken Island vilken ni med tanke pa namnet borde kanna igen utan narmare beskrivning. Intill den fagelliknande on tog vi for tredje gangen under var Asienresa pa oss snorkelmunderingen och simmade bara nagra fa centimeter fran de fina fiskarna (var val notera att det finns bildbevis pa nar Emelie gor det).

Vart sista stopp var Phra Nang Cave dar vi skadade fantastiska grottskapelser. Ska man fiska har sa kan man offra olika saker for att fa tur, vilket ni kan se pa en av bilderna. En toppendag!

















Vadret har har mestadels varit jattebra, men en natt regnade det sa mycket att det lackte in fran taket till var sang. Mys! Nederbord ar inte det enda som aterfinns pa varat tak utan igar var det nagot djur (Emelie tror det var en apa) som levde loppan dar och holl oss lika vakna som under angest-infor-prov-tiden. Emma dromde mardrommar om rattor och dalig karma, medan Emelie hade lite latt panik over att ga pa toa sjalv. Inatt hoppas vi verkligen att djuret kan leka hoppa hage nagon annanstans...

Vart utseende har i Ao Nang verkar pa nagot konstigt vanster vara valdigt exotiskt, trots att det kryllar av svennar har. Idag var vi sakert uppe i 30 olika asiater (alla pa var bat) som ville ta kort pa oss, med oss eller smygfota oss. Vi vet dock inte om det ar for att vi ser bra ut eller inte da vi bade far hora "Hey gorgeous" och "I really think you need take shower".

Yours truly
M&M

Phi Phi Party






.




Party-Phi Phi lever inte riktigt upp till Kutas festliv (mest for att vissa barer stanger vid tva i sann bogrens-anda) men ar tillrackligt kul for att vi ska trivas som handen i hansken. Har har vi forfestat med ratt manga svenskar och sedan begivit oss till beachen dar all the action is. Vi har aven besokt en klubb dar gasterna kunde stalla upp i thaiboxning men det var verkligen inte vart area of entertainment. Usch!

Ikvall ar var sista kvall pa Phi Phi for imorgon aker vid vidare till Ao Nang som ligger vid Krabi.

RSS 2.0