The view point

I mandags gick vi de sakert 400 trappstegen upp till the view point for att se den finfina utsikten over Phi phi. Halvsvettiga och goa hade vi iaf besegrat trapporna, men val dar uppe fick vi reda pa att det kostade pengar, vilket vi sjalvklart inte hade med oss. Sa det va bara att ga ner igen och hamta stalar for att seda ta sig an trapporna annu en gang. Med ben som skakade varre an Japan under jordbavningstiden sag vi iaf solen ga ner och utfikten va verkligen fantastisk!




The beach

Som de aventyrare vi ar (dagens osanning) akte vi idag ut pa havet for en battrip. Vart forsta stopp var en monkey beach dar vi bade sag apor dricka coca-cola och bitchfightas. Efter det satte vi aterigen cyklopet over ogonen och intog darth vader-andningen da vi snorklade i phi phis kristallklara vatten. Pa ett stalle var det jattehaftigt for dar simmade fiskarna bara nagra fa centimeter fran en (har vagade Emelie inte hoppa i plurret) vilket var en upplevelse. Vart sista stopp var superfina Maya Bay dar filmen the Beach ar inspelad. Aaaah, sa jakla fint! Om det ar nagonting vi rekommenderar sa ar det att aka hit.

Efter en lang batfard hem (nagra javlar ville stanna och snorkla mer) sa ska vi nu ga och ata det vi ater i stort sett varje dag; nudlar med kyckling! Inget prova-pa-nytt-tankande har inte!

Smell ya latah.












Adventsmys i thaithai

Idag lamnade vi Koh Lanta (man kan inte saga det namnet utan att Emma associerar det med Jolanta fran Hiphip och hon borjar direkt harma den fantastiska kvinnan; "Kom igen Goran, Goran, Goran". Har Emelie riktigt otur nojer hon sig inte med Jolanta utan borjar aven citera brandmannen Kajan och den lite latt overviktiga Tiffany Persson. Hjarta skanehumor!) for den lite mer livliga on Phi Phi. Efter en och en halv timmes letande hittade vi ett boende som lag perfekt mellan stranden och livet i city. Ikvall ar det strandpartaj som star for underhallningen och det ska bli riktigt kul efter ett par dagar bland alla pensionarer.



Idag ar det ocksa forsta advent vilket vi trots att vi befinner oss langt fran lussebak och ljusstakar lyckats komma ihag. Och vi har faktiskt julmyst riktigt ordentligt med bade julmusik i horlurarna och med klementiner i fodororet, whaaaam.

For att vi alskar julen sa mycket har vi ocksa spelat in en helt fantastisk video, som ni pga det VALDIGT daliga natverket (har vi klagat pa det forut?) inte far se idag. Live fran morgonsangen och med dresscoden pyjamas tar vi iaf oss an den underbara Happy X-mas, ni far helt enkelt forestalla er sjalva hur den ser ut fram tills dagen da vi slapper underverket. Vi har tankt att gora nagot liknande infor varje advent men vi behover er hjalp, vilka latar vill ni hora? Eller vill ni se nagot annat? Videoblogg? Lektioner i fuldans? Nar Emma gor kanonkulan? Kom med forslag, mates!

Kära läsare

Vi ber om ursäkt å det djupaste för att nedanstående inlägg blev en aning svårläst. Vi kämpade in i det sista för att få det att bli bra MEN eftersom allt på dator(helvetet)n stod på thailändska var det en uppgift som stod över våra förmågor. MVH bloggpersonalen


Thank God it's Friday

Nu befinner vi oss på ön kho lanta. ön dit pensionärer, 
nyförälskade par och vi då,
åker för att få lugn och ro! Igår hade vi och
vädergudarna olika åsikter så gårdagen
spenderades mest på hotellrummet där vi sjöng
och dansade loss till jullåtar, allt för att få lite
 julkänsla då det endast är en månad kvar till tomten
kommer! Vi hann även med en strandpromenad
 längs long beach som stranden heter där vi bor!
Eftersom en läsare önskar mer bilder,
kommer här ett fotoregn då er vilja är vår lag!



Imorse när Emelie tittade ut genom fönstret kunde
vi dock konstatera att solen sken ur högan skyn
("Emma, Emma, det är blå moln! Det är BLÅ MOLN!").
Bikinin och strandtennisracken åkte fram och vi
begav oss de 200 långa metrarna till stranden.
Beachen här är fin med både sand och klippor, och den
är så lång att man kan sola lite for sig sjalv. Skönast
med att vara här är ändå att slippa
 höra försäljarnas ständiga "Öööuuuhhnm pineapple mango,
pineapple mango, öööuuuuhnm" och "Darling,
darling! Massage, massage!", för det vart man rätt trött på
efter mer en två veckor på Bali.





Kvällen spenderades vid havet. Bästa vännen, 
färsk frukt, solnedgång och finare kan man
 nog inte ha det. Heligt.
 




Hejsvejs, nu kastar vi in handduken i matchen mellan
oss och Koh Lantas mindre fungerande natvark.

En liten Balilista

Nu har vi kommit till nudlarnas hemland och befinner oss för tillfället i Phuket. Här har vi badat och solat under dagen (Emelie har bränt halsen av alla jäkla kroppsdelar) men har inte riktigt fastnat för den turisttäta ön. Den känns varken särskilt charmig eller rolig, men att vi tycker så kan bero på att vi är lika pigga som Skalman är när sovklockan ringer. Hur som haver så ska vi iaf ta färjan över till ko lanta imorgon, vilket ska vara en helmysig ö.

Här händer det inte mer intressanta saker än att Emma har fått träningsvärk av att gå i trappor, att vi har sett en kille med hål i naveln och att Emelie ständigt förbannar hurtbullarna som springer på stranden. Vi tänkte därför att det kunde vara på sin plats med en liten lista, så här kommer Baliresans..

..lycka: När vi upptäckte att en restaurang serverade köttbullar med mos.
..finaste: Gili-vattnet.
..que?1: Att folk tror att emma är indisk?
..que?2: Någon lade ner en röd liten sak i emelies väska?! Vem fan vare?
..que?3: Varför kommer maten ALDRIG in samtidigt?
..nya ord: Bratpacker.
..inte fungerande: Vattensystemet i vårt rum. Var det inte stopp i toan så var det det i handfatet, eller så läckte det upp vatten från sovrumsgolvet eller så rann det konstant från toaletten.
..språk: Svenska!!
..skrubbsårsinnehavare: Med sår på båda knäna och båda fötterna går detta pris tveklöst till Emma.
..killmagnet: Svempa! Den blonda tösen med Sveriges läckraste spiror fick både lifeguards och surfare att bli charmade.
..glädjetjut: När vi båda kunde stå upp på brädan.
..skräckskrik: När båtmannen kastade bröd på oss när vi befann oss i vattnet.
..maträtt: Nasi goreng, alla dagar i veckan.
..dryck: Double-double, lite för många dagar i veckan.
..mest irriterande: Barnen som gick upp en timme efter att vi lagt oss och körde kanonkuletävling i poolen. Nog för att vi älskar barn, men buddha vad vi längtade efter en sovmorgon.
..gladaste: Nils när han fick hoppa i vattnet bland sköldpaddorna. Sann lycka!
..fråga: "Och hur mår era magar i dag då?".
..mest uppseendeväckande: Vår fuldans som blivit omåttligt populär. Och folk beskriver den som snygg?! (Nej, vi vet inte vad som läggs i drinkarna på Bali). Hur som haver så har stockholmsbrudarna lovat dyrt och heligt att de ska föra den vidare.
..vidrigaste: Flygplanslukt. Fortfarande.

Slut på lista.

Intressant Phuket-update 1: vår receptionist är den första som jobbat på hotell som är otrevlig. Vi behöver inte beskriva henne ordagrant men låt oss säga att hon inte har de karaktärsegenskaper som ger flest guldstjärnor i popularitetshimlen.
Intressant Phuket-update 2: mamma Bettina, resebrandlarmet fungerar utmärkt, åtminstone varningen när batteriet börjar bli dåligt. Idag när vi kom från stranden pep det värre än en hel musorkester. 



Sista dagen pa Bali











Igar satte vi for sista gangen klackarna i taket har i Kuta sa idag har darfor vi inte gjort manga knop. Tid har spenderats pa stranden, vid poolen och framfor varldens basta uppfinning; skype! Ah, vad kul det var att prata med er! Det ar alla ni goa dar hemma tillsammans med marabou och julmys som gor att man faktiskt kommer att lamna denna underbara varldsdel.

Imorgon ska vi som sagt lamna Bali for Thailandet och da vantar lite lugna dagar, nudlar och kristallklart vatten pa oss. Vi kommer trivas!

Lite ursakta-skrytet-kuriosa: Emmas hockeytroende lillebror har gjort sitt forsta elitseriemal! Hur grymt ar inte det? *vRoLsToLtA tJeJeR*

Stolta surfbrudar!

Efter en dag med surfbradan kan vi nu titulera oss som surfbrudar, stolta sadana! Efter att i manga dagar ha pratat om att surfa bestamde vi imorse att sla slag i saken. Vi hyrde varsin brada och en instruktor i en timma i hopp om att vi skulle lyckas! Forst fick vi ligga pa bradan i sanden och ova pa att paddla och resa oss upp! For att sedan forsoka praktisera detta i havet. Och som vi gjorde det, vi stod upp nastintill alla ganger och lyckades till och med sta hela vagen in till stranden! Forutom att sta upp lyckades emma gora sonder surfbradan och sparka till instruktoren sa hans finger svullna upp, haha forvanade?Glada surftjejer!



Bildbevis!!
Hoppas ni har det bra dar hemma, vi saknar er!! Puss och kram

Party-Gili och fest i Kuta

Nu, kara lasare, kommer en riktig bildbomb pa Balis partyliv. Pa on Gili Trawangan festade man till det extra pa mandagar, onsdagar och fredagar. Varje dag hade sitt stalle sa fredagen spenderade vi pa ett hak som hette Rudy's och mandagen pa en klubb som hette Blue Marlin. Det var valdigt mycket locals som festade samtidigt sa Gili kunde defenitivt inte mata sig med Kuta vad galler antalet svenskar per kvadratmeter.

Under den senaste en och en halv veckan har vi suttit fastklistrade ihop med atta andra svenskar; Mika och Sara fran Goteborgsomradet, Elin och Lovisa fran Stockholm och sen Patrik, Nils, Joakim och Trond fran Nykoping. Jattetrevliga manniskor sa vi har verkligen haft helkul! Nu har sex av de atta lamnat Bali for andra aventyr vilket kanns lite konstigt da man snabbt vande sig vid att vara sa manga. Vi a andra sidan lamnar vart alskade Kuta pa mandag for Thailand vilket vi tror kommer bli jatteharligt!

Sorplande b-rudar pa Gili.

Jajamen!

Glad Emelie och trott Nisse.

Trond och Mika.

Lika viga som tva gipsade kylskap!

HaPpY gIrL

Skane-Jennifer som vi traffade under en dag pa Gili tillsammans med Kalmar-Emma.

Jempa, Fempa och Svempa.

Emma, Nils, Lovisa, Emelie och Party-Pata.

Jennifer, Jocke och Mika.

Mika och Sara.

Skovdetoser och Nykopingspagar.

Sot Patrik och danssugen Mika.

Ah, sa fina! Kalmar-Emma, Jennifer och Lovisa!

Puss pa Elin.

Nils och Lovisa

Lyckliga tjejer!

Skeptisk Sara och en overglad Trond.

Men posa lite'raa!

Sara och Patrik. (Har ni lart er alla namnen an?)



Kutas flitigaste dansgolvstrampare!

Ni far ursakta ett vroltradigt inlagg men det ar en revolution mot att ni kommenterar sa daligt (HINT!). Ne, skoja. Vi ar valdigt trotta och har hjarnor som har stangt av tankeformagan sa darfor har den har bloggen haft roligare forstainlagg, men ni har i vilket fall fatt tagit del av manga bilder.

Vi vill passa pa att gratta vara toppenkillar Kusin-Johan och Brorsa-Max pa era fodelsedagar! GRATTIS!

Puss och kram fran trotta barn

Snorkling!







Det har kan verka en aning otroligt sa passa era hakor sa de inte slar i tangentbordet, men vi, fiskhatarna, har snorklat! Vi ar sa stolta! Mitt bland korallrev sprattlade vi omkring i for stora simfotter och andades som Darth Vader genom immiga cyklop. Vi sag massa fina fiskar och till och med en skoldpadda (fast detta var fran baten), sa det vart jattekul att ha upplevt. De ganger vi hann bli lite nervosa var nar forst batagaren kastade brodsmulor pa enbart oss (givetvis) i vattnet sa en massa fiskar kom men da bokstavligt talat flog vi skrikandes upp pa baten. Andra gangen var nar Emelie skrek "AAAAAJ" och Emma trodde hon skrek "HAAAAJ". Sa snabbt som froken Friberg simmade da hade inte ens Ian Thorpe haft en chans.

Idag ska vi testa pa surfing vilket ska bli valdigt spannande. To be continued.

Gili














Hade det har varit en storblogg a la Kenza hade vi formodligen blivit stamda for sa dalig uppdatering, men vi har varken haft tid eller tillgang till internet. Vi hoppas ursakten godtages.

Nu ar vi tillbaka pa Kuta efter ett par underbara dagar pa Gili Trawangan. Aah, sa jakla fint! Simsjovattnet kan ju ga och ta sig nanstans. Dagarna spenderade vi pa stranden med ett par ananaser och nyfunna vanner som sallskap. Nu har vi snart kontakter over hela Svea Rike!

Gili Trawangan hade en valdigt cosy stamning over sig. Inga motordrivna fordon fick kora pa on sa ville man ta sig nagonstans fick man ta en hast och vagn. Hur underbart gammaldags kanns inte det? Vi testade aldrig detta da on var valdigt liten, sa ville vi forflytta oss hoppade vi bara i fulsandalerna. Vi tror att vi gick runt hela den fantastiska skapelsen pa dryga timmen, vilket for ovrigt ar det narmsta ett traningspass vi har kommit under den har resan (magmuskelkramp nar vi garvar raknas inte).

Det kommer komma upp mer bilder fran Gili men datorerna har ar lika langsamma som vi kommer vara i loparsparet efter den har resan, sa hall ut kara kamrater.

Puss och kram pa alla vara vanner, alla vi kanner, alla vi inte kanner och alla andra ocksa.

Lyckliga tjejer på Gili

Här kommer ett inlägg live från solstolen vid poolen. (Vi hör de avundsjuka suckarna hemifrån)

Nu har vi anlänt till en utav Gili-öarna. Vattnet är jättefint och vi har hittat ett toppenhotell så här mår vi! Ikväll hade vi planer på att inta bingen tidigt då huvudet inte legat på kudden överdrivet många timmar de senaste dygnen, men de planerna raserades snabbt. Anledning? Vi har, helt omedvetet, kommit hit samma dag det är FULL MOON PARTY på ön! Saaaaay whaaat! Behöver jag säga att vi är superglada och rätt nöjda med livet?

Puss och kram från oss


Detta ar bara en rubrik









Bali, bali! Har trivs vi verkligen jattebra. Dagarna spenderas pa stranden om vadret tillater (Moder Natur har varit lite upprorisk under var tid har tyvarr. Vi hoppas hon repar sig snart), men vi har inte provat vara surfskills an men det kommer. Nar det regnar och askar har vi unnat oss att bli lite ompysslade och har bade testat massage och manikyr. Idag gjorde vi det sistnamda med anvisningen att vi ville ha den franska varldskanda lacket men som ni ser sa blev vi inte helt forstodda. Emma fick helvita naglar medan Emelie bara fick sina toppar malade ojamt. Haha, Emelies ar sa FULA!

Imorgon ska vi ta spybaten, nej forlat vi menar speedboaten till Gili-oarna. Har hort att de ska vara jattefina!

Puss och kram.


Bildbomb pa partybali

Glada tjejer innan utgang.

Pa favoritforfeststallet Alleycats med Uppsalatjejerna Ylva, Klara och Skanebrudarna Jennifer och Emma.

Jennifer och Emma.



Vi tog det till Bali.

Apa, Emma? Emma, apa?

Pa Eikon, gratisdrinkar for tjejer mellan tolv och halv ett. (Notera att Emma roffat at sig tva!!)

Jen och Em agerade DJ:s.

Bristen pa Emelies armmuskler blir plotslig valdigt tydlig!





Snyggast pa Bali.



Poff! Och dar tog de bloggvanliga bilderna slut!


Framme pa Bali



Efter att ha sagt hejda till vara gulleponkar och suttit i en timmeslang taxifard var vi framme vid Kuala Lumpurs flygplats. Val dar fick vid koa hur lange som helst for att bara checka in. For om det ar nagonting som asiaterna ar lika duktiga pa som att saga ord tva ganger (Icecream icecream, thank you thank you) sa ar det att ordna sjukt sega och daliga kosystem. Nar vi hade vantat en halv evighet och bara hade tva personer framfor oss var det en gubbstrutt som hade mage att ga fore, men da jadrar hettade Emma till. I sann Bettina-anda hojde hon rosten och sa sa ingen som befann sig pa flygplatsen kunde missa det: HE DIDN'T STAND IN THE QUEUE! Brutal tjej!

Nar vi var pa vag att landa vantade nasta nervkittling i magtrakten. Nar vi bara, som det sag ut fran vart hall iaf (vilket kan tolkas som lite overdrivet), hade nagra fa meter till marken var det enda vi fortfarande sag vatten. Vi holl pa att freaka out! SKA VI LANDA PA VATTNET? Det skulle vi naturligtvis inte utan flygplanshjulen rullade tryggt pa fast mark. Men nervosa, det hann vi bli. Henrik, det ar sanna har upplysningar vi uppskattar att hora innan!

Har pa Bali trivs vi jattebra trots att vadret kunde varit battre. Vi befinner oss i staden Kuta som andas party och vi har antligen fatt rasta festskorna ordentligt. Alkoholen har ar valdigt dyr om man jamfor med Kambodja dar man kunde kopa ol for 25 cent. Tur att det iaf finns billig metanolsprit och magic mushrooms. Nej forlat, vi bara skojjar, men det ar faktiskt obehagligt hur vanligt det ar har. Vi far dagligen olika erbjudanden men vi tackar bestamt nej till alla.









Glada tjejer pa vart finfina rum! Ligger perfekt centralt och vi har cirka 800 meter till stranden.

Idag regnade det och var allmant kasst vader sa vi bestamde oss for att ta en helkroppsmassage for 50 kronor. Valbehovligt och superskont!



Med massageolja i bade haret och pa kroppen har vi haft fraschare dagar men vad gor det nar man far ata svenska kottbullar med potatismos och brunsas. Lyckligare tjejer far man leta efter!

Torn, trötthet och tomma konton








Idag var det tornkikning som stod på schemat men det blev inte fullt så lyckat eftersom Kuala Lumpur inte leverar det bästa vädret! Men i det 421 meter höga tornet åkte vi trots regn och rusk! Efter det gick vi på ett mini-zoo och såg massa gosvänliga djur såsom ormar, ödlor, spindlar och grodor! Killarna visade på sin tuffhet genom att mysa lite med en av ormarna, detta skippade vi tjejer överraskande nog. När detta va avklarat åkte vi återigen till ett shoppingcenter, men denna gången avnändes tro't eller ej inte visa-kortet lika flitigt!

Ikväll är det vår sista kväll med killarna, så snart ska vi gå ut och äta! Imorgon flyger vi tjejer vidare till Bali medan killarna flyger till Borneo för att dyka och gå i djungeln. Hoppas ni mår bra där hemma! Puss&kram

Kuala Lumpur


Här i Kuala Lumpur bor vi i finfina Chinatown där det kryllar av försäljare som säljer färsk annans och mango för två spänn. Vi är i himlen! Under vår första dag i huvudstaden började vi med att reka runt lite innan vi satte våra smaklökar på prov inne på extra-hot-restaurangen Nano's. Lika röd och svettig som Henrik blev i ansiktet av maten, lika konstigt tittade både gäster och personal på oss i våra korta shorts och linnen.


Nästa stopp på dagsturen var the Petronas Towers. När vi kommer fram visar det sig att tornen är stängda fram till december. STÄNGDA! Oturen slipper vi minsann inte undan bara för att vi byter världsdel! Vi löste dock situationen på ett exemplariskt sätt genom att istället för att infinna höjdrädsla stillade shoppingsuget en aning.
På kvällen köpte vi med oss lite dricka och frukt upp till vårt rum. Om personalen på restaurangen tittade konstigt på oss var det inget jämförelsevis med hur kassörskan tittade på Emma när hon frågade efter vin. Väl på rummet passade vi på att göra en extreme hair-makeover på Hendrik, som gick från Bieberfrillan till den hederliga tuppkammen.
Även Emma fick sitt hår förändrat där slutresultatet blev en blandning av en lejonman, Ronja Rövardotter och ett skatbo.

Kvällen fortsatte sedan med kortspel och tjöt. Vi drack även den äckligaste ölen ever, till och med den allra största ölfantasten skulle haft svårigheter att få ner möget i födoröret.

Nästa dag satt vi och tröståt glass då andra dagen i Kuala Lumpur började sjukt dåligt. Vi tappade nämligen bort vår älskade plånka med alla våra pengar. Dööööh-nööh (signalen som ljuder när någon svarar fel i Jeopardy). För att bättra på chanserna att hitta den försökte vi bli vän med den populära karman och serverade både killarna frukost på sängen och dricksade extra till chauffören. Och vet ni, våra älskade läsare, det FUNKADE! Ett dygn senare var plånboken återfunnen och glädjedansen gjord. Kharma is the best because we are!

För att släppa tankarna på de förlorade pengarna gjorde vi det vi är bäst på; SHOPPA! Detta gjorde vi i underbara Paviljon (tack Joooi Bananaz, 23 år, för tipset), där man verkligen lockades in men knappast kom ut. Älskade pappor, vi hade behövt er bärhjälp!
På kvällen åt vi i vårat hemkvarter där man själv plockade ihop sin måltid. Matvraken i oss jublande högt. Idag ska vi bege oss upp i Tv-tornet och även anstränga Visa-kortet lite mer i något shoppingcenter. Tjejer, här hade ni trivts!

Tuol Sleng Museum and the Killing Fields

När vi var i Phnom Penh besökte vi Toul Sleng Museum som under Pol Pots regim var ett fängelse vid namn S 21. Här levde tusentals människor under fruktansvärda omständigheter, såsom daglig tortyr och massdödande. Vi tyckte det va väldigt intressant men blev oerhört berörda av alla hemskheter. Kändes som frukosten satt i halsen när vi lämnade stället.

Efter att ha varit på S 21 åkte vi vidare till the Killing Fields of Choeung Ek, dit man tog många fångar och avrättade dem. Denna plats blev cirka 17 000 människors slutpunkt, men totalt sett mördades mellan 1,5 - 3 miljoner människor under Pol Pots styre (1975-1979). När vi var där syntes inte många spår av den tortyr som en gång existerat på stället, men med hjälp av ett par hörlurar och en berättarröst fick vi historien förklarad för oss. Vi fick även ta del av några personliga historier, vilket verkligen fick oss att fatta vilka traumatiska upplevelser de utsattes för.

Man använde sig av sylvassa palmblad för att skära av halsarna.




Vintertid mitt i sommarn

Hejsan allihopa!

Tänkte testa att blogga från mobilen då vi inte orkar flytta våra arslen ner till receptionen (tre trappor).

Anledningen till att förra inlägget blev så kort berodde på den kära vintertiden. I Asien ändras inte tiden men det hade ingen informerat våra kära mobiler om, så de ställde om sig per automatik. Detta gjorde att när vi trodde att klockan var 11 så visade det sig att klockan egentligen var 12. Inte världens största grej egentligen, om du inte har en tid att passa. Som till en buss, till exempel. Det hade vi.

12.45 skulle vår buss till phnom penh gå från den sjaskiga busstationen, och 12.27 knackar en söt liten man på dörren och undrar varför vi inte har lämnat rummet än. Först fattade vi ingenting men sen trillade poletten ner. Aha, vi har cirkus 15 minuter på oss att ta oss till stället. Vid detta tillfälle hade killarna gått iväg och käkat frukost och våra väskor var lika packade som en nykterist. Så emelie fick avsluta inlägget fort som tusan för att sedan börja slänga ner allt i backpackerryggsäckarna medan emma fick ta löpet för att leta rätt på boysen. Som tur var befann de sig på en restaurang nära hotellet (ibland förbannar man faktiskt inte deras lathet) så vi hann i tid som tur var, med en marginal på nån minut.

I phnom penh var vi i två dagar innan vi lämnade Kambodjas huvudstad för Malaysias. Imorgon hade vi tänkt att lägga ut lite bilder, så håll till godo mates.

Hur har ni det där hemma förresten? I folkmun pratas det om att Sverige fortfarande är snöfritt, stämmer det?


RSS 2.0