En liten Balilista

Nu har vi kommit till nudlarnas hemland och befinner oss för tillfället i Phuket. Här har vi badat och solat under dagen (Emelie har bränt halsen av alla jäkla kroppsdelar) men har inte riktigt fastnat för den turisttäta ön. Den känns varken särskilt charmig eller rolig, men att vi tycker så kan bero på att vi är lika pigga som Skalman är när sovklockan ringer. Hur som haver så ska vi iaf ta färjan över till ko lanta imorgon, vilket ska vara en helmysig ö.

Här händer det inte mer intressanta saker än att Emma har fått träningsvärk av att gå i trappor, att vi har sett en kille med hål i naveln och att Emelie ständigt förbannar hurtbullarna som springer på stranden. Vi tänkte därför att det kunde vara på sin plats med en liten lista, så här kommer Baliresans..

..lycka: När vi upptäckte att en restaurang serverade köttbullar med mos.
..finaste: Gili-vattnet.
..que?1: Att folk tror att emma är indisk?
..que?2: Någon lade ner en röd liten sak i emelies väska?! Vem fan vare?
..que?3: Varför kommer maten ALDRIG in samtidigt?
..nya ord: Bratpacker.
..inte fungerande: Vattensystemet i vårt rum. Var det inte stopp i toan så var det det i handfatet, eller så läckte det upp vatten från sovrumsgolvet eller så rann det konstant från toaletten.
..språk: Svenska!!
..skrubbsårsinnehavare: Med sår på båda knäna och båda fötterna går detta pris tveklöst till Emma.
..killmagnet: Svempa! Den blonda tösen med Sveriges läckraste spiror fick både lifeguards och surfare att bli charmade.
..glädjetjut: När vi båda kunde stå upp på brädan.
..skräckskrik: När båtmannen kastade bröd på oss när vi befann oss i vattnet.
..maträtt: Nasi goreng, alla dagar i veckan.
..dryck: Double-double, lite för många dagar i veckan.
..mest irriterande: Barnen som gick upp en timme efter att vi lagt oss och körde kanonkuletävling i poolen. Nog för att vi älskar barn, men buddha vad vi längtade efter en sovmorgon.
..gladaste: Nils när han fick hoppa i vattnet bland sköldpaddorna. Sann lycka!
..fråga: "Och hur mår era magar i dag då?".
..mest uppseendeväckande: Vår fuldans som blivit omåttligt populär. Och folk beskriver den som snygg?! (Nej, vi vet inte vad som läggs i drinkarna på Bali). Hur som haver så har stockholmsbrudarna lovat dyrt och heligt att de ska föra den vidare.
..vidrigaste: Flygplanslukt. Fortfarande.

Slut på lista.

Intressant Phuket-update 1: vår receptionist är den första som jobbat på hotell som är otrevlig. Vi behöver inte beskriva henne ordagrant men låt oss säga att hon inte har de karaktärsegenskaper som ger flest guldstjärnor i popularitetshimlen.
Intressant Phuket-update 2: mamma Bettina, resebrandlarmet fungerar utmärkt, åtminstone varningen när batteriet börjar bli dåligt. Idag när vi kom från stranden pep det värre än en hel musorkester. 



Kommentarer
Postat av: Julia

Åhh, vad skoj! Roligt att ni kommit till Thailand nu igen!! Hahah, de gör alltid så med maten, det som är klart det skickas ut helt enkelt! ;) Jag hann äta upp innan jennie fick sin mat ibland ;) Jo på tal om berget då. Åker ni till Phi Phi Island vilket jag förmodar att ni ska så måste ni ta er upp på utsiktsplasten där, då ser man ut över hela ön! Hur fint som helst. det är en jävla massa trappor och brant men det är de värt! SAKANR ER!!!

2011-11-22 @ 12:08:22
URL: http://juliasdagar.blogg.se/
Postat av: Joey Bananza (23år)

Min avundsjuka äter upp mig innefrån!!

Åh va ni har det bra tjejer, härligt att se och läsa om. Jag är lite bitter för vi inte har någon snö ännu. Blir säkert lagom tills ni kommer hem:)

Ska ni till fler ställen i thailand? Jag rekommenderar Kho Lipe:)



Ta hand om er! Stor Kram!

2011-11-22 @ 16:26:57
Postat av: Maria

Hahah, vad har folket fått i deras double-double om de ser dig som indisk emma? Åh, koh lanta är underbart. Om ni vill ha lugn och ro då, vilket jag gissar på att ni vill ha nu :) ha det underbart, saknar er!!

2011-11-22 @ 23:06:23
Postat av: Emelie

Gud va gött ni verkar ha det!!! Måste ha en uppdate vart det är helt klart bäst & mest värt att åka i Thai Emma ;) Ha det fortsatt bra, mer bilder önskas!

2011-11-23 @ 22:57:55
URL: http://franssonemelie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0